Udrugning af Gila æg
Gila æg udruges bedst ved temperaturer mellem 26 og 29 grader. Det tager cirka 150 dage, men kan godt tage noget længere ved lave temperaturer. Heloderma æg er meget specielle at udruge og kræver en ekstrem høj luftfugtighed, men må ikke få vand på sig. Derudover kan de ikke tåle at ligge på et for fugtigt materiale.
Undervejs i udrugningsprocessen kan æggene godt begynde at falde lidt sammen, men dette gør ikke noget. Et par uger inden klækning begynder æggene at falde markant sammen, og nogle dage inden selve klækningen bliver æggeskallen mere gennemsigtigt og minder nærmest om tynd papir. Ungerne skærer sig selv ud, og fra de første huller i æggene er kommet til ungen er helt ude, kan der godt gå flere dage. Ungerne kan finde på at stoppe med at kravle ud af æggene , selvom de har halvdelen af kroppen ude. Så hviler de måske til næste dag, og forsætter så.
Husk at Ungerne også er giftige og man bør være meget forsigtig ved håndtering, da de er lynhurtige.